I tisdags (21 november) avslutades en omgång av kursen IT i vård och omsorg. Under sista dagen visades bland annat en film producerad av Framtidsinstitutet, en framtidsvision av ett äldreboende där roboten Daisy koordinerar hela verksamheten.

Zeljka Vidakovic hade inga tydliga förväntningar men tycker kursen har varit jättebra.
-Det har varit mycket visioner om framtiden, det har visats filmer och varit inbjudna föreläsare.
Hon har även låtit kollegorna ta del av filmerna och annat material som ligger i kursens webbportal.

Zeljka Vidakovic och Richard Granlund

Richard Granlund uppskattade att kursen inte var praktisk i första hand, utan hade
ett övergripande perspektiv på digitalisering som visade olika institutioners arbete och digitaliseringsprocessen i stort.

Zeljka och andra deltagare har tagit initiativ till utbyte mellan verksamheterna där de arbetar, bland annat planeras det att en av cheferna ska besöka en annan verksamhet och ta del av de digitala lösningarna.

Eftersom kursens ämne är i snabb förändring valde läraren Mona Ekhöjd att inte arbeta med en kursbok, utan istället leta upp mer aktuellt material och föreläsare med olika perspektiv till området.

Kursen är omfattande och kräver en hel del tid för hemuppgifter. Loghman Kalantarpour  pluggade till slutprovet i 14 timmar.
-Man måste vara beredd att lägga ner mycket tid, menar han. Kursen höll en mer avancerad nivå än han trodde och han tycker området är intressant och viktigt.
Precis som de andra intervjuade deltagarna skulle han rekommendera kursen åt alla som vill lära sig mer om IT inom omsorgen nu och i framtiden.