Onsdagen 6 september hölls första omgången av DigIT:s kurs Excel- fördjupning. Denna kursstart var fullbokad precis som de övriga tre under hösten, men den populära kursen planeras återkomma i vår. Administratörer, chefer och medarbetare från olika delar av Stockholmsområdet men även Österåker och Sigtuna deltog.

Jan Rydh, lärare på kursen.

Läraren Jan Rydh visade bland annat hur man använder formler i Excel för att enkelt kunna göra uträkningar och hur man kan sortera data för att föra statistik. Under kursens gång väntar uppgifter med verksamhetsanknytning som bygger på sådant som deltagarna använder Excel till i vardagen.

Piret Nwaijah

Piret Nwaijah är enhetschef på Valsta hemtjänst i Sigtuna Kommun. Hon är självlärd när det gäller Excel och fastnar på vissa saker.
-Jag kommer från Estland och har grundutbildning i data, men där ingick inte Excel.
Piret behöver Excel i sitt arbete, och även administratörerna på hennes enhet skulle ha nytta av kursen. Många andra av medarbetarna på enheten skulle behöva gå Grundläggande datorkunskap, menar hon.
-Intresset finns men vissa som inte har datavana känner sig lite osäkra. Samtidigt är deras arbete beroende av datorer, för att dokumentera och registrera tid.