Hösten inom DigIT drog igång fredagen 25/8 med den efterfrågade kursen Bildhantering. Kursen var fullbokad av deltagare som verkade mycket entusiastiska och förväntansfulla trots den regniga morgonen. Platsen är Åsö Vuxengymnasium på Södermalm där flertalet av utbildningarna inom DigIT ska hållas framöver.

Läraren Rik Gulledge

Cecilia Brauer från DigIT inledde dagen med att prata AKK, alternativ kompletterande kommunikation. Bland annat handlade det om att bilder kan skapa struktur i brukarens vardag, för att planera, välja och minnas. Deltagarna delade sina erfarenheter med varandra av hur bilder används inom verksamheterna, och diskuterade vad det finns för andra möjligheter. Rik Gulledge som är lärare på Åsö fortsatte dagen med teori och praktiska övningar kring digital bildredigering.

Jan Björkman

Jan Björkman från dagliga verksamheten Edsvalla i Farsta deltar i kursen för att få utveckla sina egna kunskaper. Han är relativt ny på sitt arbete och har stort utrymme att påverka verksamheten och komma med idéer. Hjälpmedel som bildstöd är något han själv tar initiativ till på sin arbetsplats och hela tiden förbättrar för att passa just brukarna han jobbar med.